Het aanmelden van uw kind op basisschool Hof ter Weide

Het kiezen van een basisschool is niet altijd even makkelijk. U kiest immers voor een langere periode een vorm van onderwijs die u aanspreekt en waarvan u vindt dat het bij uw kind past. 

Informatieochtend

Om u te informeren over onze school organiseren wij één keer per acht weken een informatieochtend. Tijdens zo’n ochtend vertellen wij u meer over onze uitgangspunten en onze manier van werken en beantwoorden wij uw vragen. Ook maken we een ronde door de school en zien we de kinderen en leerkrachten aan het werk.

De informatieochtenden zijn op:

In verband met de huidige situtie (Corona) zijn er dit schooljaar geen rondleidingen meer. Wij zullen aan het begin van het nieuwe schoooljaar, binnen een tijdsbestek van een paar weken, een aantal bijeenkomsten plannen. Rond 1 juli verwachten wij op deze website de nieuwe data te kunnen vermelden. U kan zich dan voor één van deze aanmelden.

Van tevoren al een indruk van Hof ter Weide krijgen? Bekijk het filmpje op de homepagina van onze site! 


Aanmelden

Besluit u uw kind op Hof ter Weide aan te melden dan kunt u dit doen door een voorlopig inschrijvingsformulier in te vullen. Na een gesprek met de schoolleider wordt deze inschrijving definitief. Wij schrijven geen leerlingen in zonder dat deze procedure is gevolgd. Het is belangrijk voor de kinderen, voor u en voor ons dat u vertrouwen heeft in de manier van werken op Hof ter Weide.

Als de inschrijving definitief is, ontvangt u hiervan een bevestiging. De onderbouwcoördinator neemt enkele weken voor de vierde verjaardag contact met u op voor een intakegesprek en om een aantal kennismakingsochtenden af te spreken. 

Wanneer wij een verzoek tot inschrijving krijgen van een kind van een andere basisschool hanteren we dezelfde procedure. Na de voorlopige inschrijving neemt de schoolleider contact op met de vorige basisschool. Wanneer er geen belemmeringen of problemen zijn wordt de inschrijving definitief. De schoolleider houdt dan nog een intakegesprek met de ouders over het kind en de verwachtingen die ouders en school van elkaar hebben. De afspraken en informatie die uit dit gesprek voortkomen noteren we op het intakeformulier en de ouders ondertekenen dit.

Wij vinden het belangrijk dat uw kind zich bij ons op school op een prettige manier kan ontwikkelen en hopen dan ook dat uw kind bij ons op school een fijne tijd heeft.